DNSL?

Saker kan te sig som att de är dnsl fast de inte är det, och tvärtom. Det är tex ganska lätt att göra saker som i vanliga fall inte är dnsl lite mer nyttiga.

Sås är ett exempel på odnsl-mat. Det går ofta bra att byta ut grädden mot matlagningsgrädde eller ännu hellre laga lätt. Sen kan man för smakens skull toppa med liiiite vispgrädde på slutet. Såsen kan också behöva redas lite för att få samma krämiga konsistens som gräddsås.

Yoghurt är en annan klassiker. Det är ju gott med frukyoghurt och det är så praktiskt att det är så låg fetthalt. FEL FEL FEL! Lättyoghurt med frukt i innehåller ofta mer kalorier per dl än naturell yoghurt med 3 % fett. Nu har dock Arla satsat på en serie som heter lätt & lättsockrad. Låg fetthalt och mindre socker i fruktberedningen. Bra produktutvecklig!

Creme fraiche är en typisk fettfälla. Det finns numera mini-fraiche som funkar rätt bra som substitut, framförallt när man gör kalla grejer.

Vill också slå ett slag för flytande margarin istället för fast. Eftersom det är flytande innehåller det mer omättade och fleromättade fettsyror än vanligt fast margarin. Funkar för det mesta lika bra som fast matfett. Ska man göra pajdeg bör man dock hålla sig till det fasta fettet.

På tal om paj så är det också en typisk odnslgrej som folk tror är dnsl. USCH! Det är verkligen bara dåligt. Mycket fett och inte blir man mätt heller. Värdelöst! Fast M hade gjort en choklad och ingfärspaj. Den var god. Men så var den inte gjord som nåt dnsl-projekt heller.

Var för övrigt till friskis igår. Dags att ta tag i dallret nu när jag har ett squeeze project!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback